Mednarodno
ponedeljek, 15. februar 2016

Svet brez meja: Kulinarični užitki s chefom Andreo Odogaso

Se vam zdi, da živite v okvirjih in v sebi držite željo po spremembi, za katero pa ne najdete dovolj poguma, da bi jo uresničili? S ciklom nenavadnih popotniških življenjskih zgodb želimo prispevati k pogumu, motivaciji, krepitvi želje, ki postane korak v svet izven do sedaj poznanih okvirjev vsakega od nas.

V našem drugem potovanju iz sklopa motivacijskih potopisov "Svet brez meja", se z morja vračamo na kopno, natančneje v svet okusov in vrhunske kulinarike. Tokratno predavanje bo namenjeno mlademu nadobudnemu chefu, ki se je s svojim pogumom in ambicioznostjo podal po novi, drzni in še neuhojeni poti. Preko svoje drugačne zgodbe nas bo popeljal v svet visoke gastronomije in našim brbončicam omogočil nepozabno doživetje.

Tokrat bomo spoznali mladega 28-letnega Koprčana Andrea Odogaso, ki se je pred štirimi leti odločil za temeljit rez v svojem dotedanjem življenju – študij kineziologije je zamenjal za spoznavanje sveta kulinarike. Po prvih izkušnjah v Sloveniji, ga je želja po znanju najprej popeljala v New York, v restavracijo Atera, ki se ponaša z dvema Michelinovima zvezdama. Predanost, marljivost in želja po spoznavanju vse bolj cenjenega "fine dininga", ga je nato peljala v slovito nordijsko kuhinjo. V danski prestolnici København je kuhal v treh restavracijah, nazadnje tudi v sloviti Nomi, ki je bila že štirikrat razglašena za najboljšo restavracijo na svetu po San Pellegrinovem seznamu.

Verjamemo, da ima vsak izmed nas svoje Proustove magdalenice, namočene v lipov čaj, ki nas za trenutek prenesejo v preteklost, v iskanje izgubljenega časa. Ker se dobrih jedi spominjamo in jih doživljamo kot svoje najsrečnejše dneve, se tokrat pustite zapeljati po poti okusov in vonjev, ki jih je na svojih kulinaričnih poteh po svetu raziskoval in izpopolnil Andrea. Z njim se bomo pogovarjali, kuhali, vonjali in okušali.

Udeležite se našega drugega dogodka »Svet brez meja«, ki ga organizira ŠOUP v sodelovanju z zavodom PRIMSS. Rezervirajte si ponedeljek, 22. februarja. Vidimo se ob 18. uri v Centru mladih Koper.

»Poglejmo izven okvirja! Pojdimo v svet!«