Splošno
ponedeljek, 15. februar 2016

Kava Upanja za študentko Saro Mavri

Resor za socialo Kluba študentov občine Koper (KŠOK) v sodelovanju z Univerzo na Primorskem in Mladim forumom Morje organizira HUMANITARNO AKCIJO - KAVA UPANJA z namenom pomoči SARI MAVRI.

Izpoved, ki jo je Sara predstavila javnosti, je ganila mnoge.Petindvajsetletna Koprčanka je začela boj s tumorjem pinealne žleze v glavi in za zahtevno operacijo v Nemčiji zbira denar, saj se v Sloveniji tovrstna operacija ne izvaja.

Projekt bo potekal med 14. in 29. februarjem.

Z željo Sari Mavri čim bolj pomagati, vas vabimo, da si na spodnjih prodajnih mestih privoščite Kavo upanja, saj bo DEL IZKUPIČKA od vsake prodane kave namenjen v sklad za Sarino operacijo:

- Loggia Caffe Koper ,

- Bellavita Bar Koper,

- Bife Museum ,

- Trends Caffe Koper ,

- Calypso Bar,

- Platea caffe Koper.

Cilj projekta je spodbujati pomen humanitarnosti in pomoči sočloveku v stiski. Predvsem je poudarek projekta začutiti pomen medsebojne ljubezni.

Podporniki projekta so Matjaž Nemec, poslanec v Državnem zboru RS, prof. dr. Dragan Marušič rektor Univerze na Primorskem in Lucija Mlinarič, štirikratna evropska prvakinja in svetovna podprvakinja v kotalkanju ter študentka Univerze na Primorskem. Na vrhuncu svoje kariere, dober teden pred odhodom na najpomembnejše tekmovanje v kotalkanju je Lucija Mlinarič izvedela za grozljivo diagnozo – rak dojke. Podobne zgodbe preživlja veliko število mladih obolelih za malignimi in benignimi tumorji.

Slogan humanitarne akcije pravi: upanje vidi tisto, kar je nevidno, čuti, kar se ne da otipati in doseže nemogoče.