Šport
torek, 21. maj 2019

Košarkarji UP 10 točk prekratki

DUP v košarki v Ljubljani 20.5.2019

Pred odhodom na mednarodni turnir ISBC Moskva 2019, ki bo od 28.5 – 3.6, je košarkarska reprezentanca UP, skočila še na DUP 2019, ki je letos potekal v Hali Tivoli v Ljubljani. Žal nam vreme to pot, ni bilo naklonjeno, saj se je pred odhodom »strgal oblak«, tako da smo se odpravili mokri. Pot je bila naporna in utrujajoča, hkrati pa nas je moril čas, ker se je naša tekma proti UL hitro bližala, mi pa smo bili, v megli in dežju, še vedno na poti. Imeli smo sicer upanje, da bo naš dvoboj nekoliko kasneje, saj je UM svoj prihod v Ljubljano odpovedala in se je tako pokazala »luknja« v razporedu, a nas žal ne vreme, ne organizator nista uslišala, tako da smo prispeli tik pred dvobojem. Segrevanje so fantje opravili kar v garderobi, med preoblačenjem. Nekaj počepov, nekaj skokov in sklec, in že smo bili v dvorani.

Ko smo uredili vse tekmovalne formalnosti, se je tekma zares začela. 

Prvo četrtino so bolje odprli košarkarji UL, ki so dosegli prvi par točk, vendar se naši fantje niso pustili zmesti in so vztrajno igrali svojo igro. Izid je bil vseskozi izenačen. Razlika je bila minimalna. Najvišja prednost ni znašala več kot 4 točke in te so si priigrali košarkarji UL. Ti so tudi drugo četrtino bolje začeli, a so naši fantje, z zbranostjo in borbenostjo, vsako vodstvo nasprotnika uspeli izničiti. Žal sta se nam pred koncem polčasa zgodili dve tehnični napaki, tako da je UL tudi ob polčasu vodila za 4 točke. Izid je bil 35 : 39 za UL.

V tretji četrtini, pa se nam je zalomilo. Glede na pripravljenost nasprotnika, njihovo surovo fizično moč in nekaterih zelo spornih sodniških odločitev, se nam je v najboljši veri, vse zalomilo. Tehnična napaka s klopi in nekaj nesojenih očitnih prekrškov je pomembno vplivalo na nadaljnji potek srečanja. Utrujenost je uničila še tisto zadnje upanje, da nam letos lahko uspe. Nekaj naših zgrešenih » zicerjev« je bilo usodnih, saj je UL, zelo poceni ušla na ugodnih 16 točk prednosti. A v najtežjih trenutkih, je naša ekipa vseeno imela svojega junaka. To je bil Simon Tratnik, študent 1.letnika PEF, ki je celotni dvorani pokazal, kako se zastopa barve svoje ekipe. Simon je bil najboljši igralec tekme, z 19 točkami in 15 skoki, je z lahkoto dosegel » dvojni dvojček«! »Na obroču, pod njim, v zraku ali na tleh, Simon je bil povsod!«

Zadnja četrtina, je bila popolnoma v znamenju naše reprezentance.Ta je s trojkami Petriča 2x, Volka in Boroje, razliko stopila na pičlih 5 točk prednosti, tako da je zadnji 2 minuti se tlelo upanje, a nas je izdala zbranost. Tistih nekaj » zicerjev«, je bilo usodnih, saj je bilo v zadnji minuti nemogoče nadoknaditi 10 točk in je bil dvoboj žal izgubljen.

Ne glede na poraz, je naša ekipa prikazala odlično košarko, zato jim je potrebno čestitati. Nekaterim žal met ni stekel, nekateri so še nekoliko zadržani, a vsi odločeni in osredotočeni, na dvoboje, ki nas čakajo v prihodnosti!

Rezultat:

Univerza v Ljubljani : Univerza na Primorskem 81 : 71( 39 : 35) strelci: Tratnik 19, Volk 15, Miličević 10, Petrič 8, Biroja 7, Habulin 6, Klepač 4, Kosin 2.

Košarkarsko Reprezentanco na Primorskem so zastopali: Boštjan Lazar, Andrej Volk, Luka Boroja, Marko Zaro, Simon Tratnik, Nejc Habulin, Slavko Tuka, Martin Kosin, Matej Teo Klepač, Dimitri Boccai, Siniša Miličević, Tine Petrič, Nejc Tevz.