Šport
četrtek, 23. maj 2019

Dornik, Knific in Zdolšek univerzitetni prvaki v boksu!

Odprto prvenstvo Študentskega kampusa in državno univerzitetno prvenstvo v boksu.

                                                                                                       

V Študentskem kampusu, v Ljubljani je bilo organizirano Odprto prvenstvo Študentskega kampusa in državno univerzitetno prvenstvo v boksu. V ringu na prostem smo videli 8 borb, od tega so tri štele za naslove državnih univerzitetnih prvakov. V kategoriji do 69 kg je zmagal Jernej Knific, v kategoriji do 75 kg je bilo najboljši Rok Zdolšek, v najtežji kategoriji prvenstva, do 81 kg, pa je slavil Kevin Dornik.


Slovenska univerzitetna športa zveza je organizirala Odprto prvenstvo Študentskega kampusa in državno univerzitetno prvenstvo v boksu. Izvajalec tekmovanja je bil FCL – Fight club Ljubljana, ki je na Študentskem kampusu drugo leto zapored pripravil boksarsko tekmovanje pod milim nebom.

V najlažji moški kategoriji smo videli borbo med Jernejem Knificem, študentom Fakultete za računalništvo in informatiko, Univerze v Ljubljani in Jakobom Kosmačem (Fakulteta za organizacijske vede, Univerza v Mariboru). Bolj je začel Jernej Knific, a je v drugi rundi, zaradi padca fizične pripravljenosti, prepustil pobudo nasprotniku. Zadnja runda je bila precej izenačena. Sodniki so zmago pripisali Jerneju Knificu, ki je po dvoboju povedal: ''S svojo borbo sem zadovoljen, saj sem v vseh treh rundah poskušal boksati konstantno. Sredi dvoboja me je nekoliko ''pobralo'', a sem kljub temu zmagal. V zadnji rundi bi si želel nekaj več aktivnosti in več čistih udarcev. To sta segmenta borbe na katerih moram delati v prihodnosti.'' 

V kategoriji do 75 kg smo videli dve borbi. Ker boksar ne more boksati dva dvoboja v enem dnevu, sta bila dvoboja za prvo in tretje mesto delegirana. V boju za bron sta se v treh rundah po 3 minute pomerila Matic Okorn, študent Filozofske fakultete, Univerze v Ljubljani in Uroš Matko. Po zdravniški prekinitvi borbe je zmagal Matic Okorn. V drugi borbi v kategoriji do 75 kg je bil Rok Zdolšek, študent Šolskega centra Celje – Višje strokovne šole, boljši od Timoteja Markuša, ki obiskuje ŠC PET - Višja strokovna šola. 

Tudi v najtežji kategoriji prvenstva smo videli dva obračuna. Borila sta se Nik Poličar, študent Fakultete za organizacijske vede, Univerza v Mariboru in Kristjan Samsa. Šlo je za dvoboj odprtega prvenstva ŠK v katerem je slavil Kristjan Samsa. Nik Poličar je kot treti najboljši študent v kategoriji do 81 kg prejelbronasto medaljo. V zadnji borbi dneva na Študentskem kampusu sta v ring stopila Kevin Dornik (ŠC Celje – Višja strokovna šola) in Luka Mejač, študent Fakultete za družbene vede, Univerze v Ljubljani. Borba je bila zelo izenačena, padlo je nekaj težkih udarcev, boksarja pa sta zdržala vse tri runde. Na začudenje poraženca so sodniki zmago dodelili Kevinu Dorniku, ki je po boju povedal: ''Borba je bila zelo napeta. Do konca nisem bil prepričan v zmago. Padlo je nekaj težkih udarcev, sam sem se potrudil maksimalno, čeprav sem čutil nekaj utrujenosti od sobotnega obračuna. Mislim, da je bila moja prednost v moči. Tehnično sem bolj dovršen. Prav tako nisem rinil v ''clinch'', ampak sem se zanašal na svoje udarce.''

                                       


Končni vrstni red:

kategorija do 69 kg:
1. Jernej Knific (FRI, UL)
2. Jakob Kosmač (FOV, UM)

kategorija do 75 kg:
1. Rok Zdolšek (ŠC Celja – Višja strokovna šola)
2. Timotej Markuš (ŠC PET – Višja strokovna šola)
3. Matic Okorn (FF, UL)

kategorija do 81 kg:
1. Kevin Dornik (ŠC Celja – Višja strokovna šola)
2. Luka Mejač (FDV, UL)
3. Nik Poličar (FOV, UM)

Študentski šport podpirajo Fundacija za šport, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Študentska organizacija Slovenije.

Foto: Tadej Novak in Dejan Lukić