Mednarodno
ponedeljek, 27. november 2017

Tvoje besede imajo moč. Uporabi jo.

Pišem za pravice – tvoje besede lahko rešujejo življenja!

Novembra in decembra poteka kampanja Amnesty International Pišem za pravice  – pridružite se (spet) milijonom po celem svetu ter napišite pismo, podpišite peticijo ali ustvarite solidarnostno sporočilo – vaše besede lahko rešujejo življenja!

Ne verjameš, da zgolj s pismom ali podpisom pod peticijo lahko karkoli spremeniš? Preberi si le 15 največjih uspehov Pišem za pravice, ki so jih dosegli v prvih 15 letih te kampanje. Vsem, ki pišemo zanje, pa ogromno pomenijo tudi tvoja solidarnostna sporočila – Edward Snowden (zanj so pisali lani) se je takole razveselil podpore s celega sveta.


Za koga bomo pisali letos?

Med drugim za v Turčiji preganjane zagovornike človekovih pravic; Mahadina, ki mu v Čadu zaradi objave na Facebooku grozi dosmrtna ječa; Clovisa Razafimalalo, ki se na Madagarskarju bori za zaščito deževnega gozda; in Shackelio Jackson, ki se na Jamajki bori za pravico za svojega brata Nakieo.

Kako lahko sodelujete?

Naš maraton bo uspešen, če bo sodelovalo čim več ljudi, ki bodo pisali apele in podpisovali peticije.

Pomagajte nam, da tudi letos napišemo srečne konce za predstavljene ljudi. Preko svojih družbenih omrežij ali elektronske pošte povabite k podpisu peticij na maratonu pisanja apelov na spletni strani Amnestywww.amnesty.si/pisem-za-pravice-2017.

Na spletni strani www.amnesty.si/pisem-za-pravice-2017 najdete več informacij o njih, pa tudi predstavitev ostalih ljudi, za katere bodo pisali.