Sociala
četrtek, 04. februar 2016

PreProstoVoljni vabijo na medgeneracijsko pustovanje

Resor za socialno in študentsko problematiko pod okriljem PreProstoVoljnih organizira medgeneracijsko pustovanje. Aktivnost bo potekala na pustni torek, 9. februarja 2016 v dopoldanskem in popoldanskem času.

Med 10.00 in 12.00 uro bomo obiskali varovance Dom upokojencev Izola  v sodelovanju z otroki vrtca Mavrica Izola, s katerimi bomo v spremstvu harmonikaša obiskali okoli 60 varovancev doma. V skupnem prostoru doma, bodo otroci pripravili krajšo pustno povorko, nato bo sledila zabava ob harmoniki. Varovance bomo upoštevajoč njihove želje tudi simbolično namaškarali ter jih pogostili s krofi.

V popoldanskem času med 15.00 in 17.00 uro,  bomo dobro voljo širili na pediatričnem oddelku v Splošni bolnišnici Izola. Ob prihodu nas bo sprejela vodja pediatričnega oddelka dr.  Andreja Smajila, ki nas bo pospremila v skupni prostor oddelka - igralnico kamor bo zdravstveno osebje pripeljalo 20 otrok. Tu bomo ob zvokih kitare pričarali krajše pustno rajanje, otroke simbolično namaškarali (porisali po obrazu) ter izdelali kakšno preprosto pustno masko. Obiskali bomo tudi vse tiste otroke, ki se nam, zaradi bolezni, ne bodo smeli pridružiti in tudi njim poskusili pričarati delček pustnega vzdušja.

Namen aktivnosti je razveseliti dve različni družbeni skupini, ki sta zaradi svoje narave prikrajšani za doživetje pustnega časa v vsem svojem “razkošju”.

Če želiš skupaj z nami razveseliti starejše občane Izole ali bolne otroke, nam piši na sociala@soup.si, da skupaj zarajamo v duhu pustovanja!