Izobraževanje
četrtek, 15. junij 2017

Poletna gledališka delavnica Smešno in komično

Delavnica gledališke igre in režije je namenjena igralcem, režiserjem in igralcem-režiserjem, ki jih pri gledališkem ustvarjanju zanima tudi oziroma predvsem komedija v najširšem pomenu. Ukvarjali se bomo pretežno z uprizoritvenimi postopki, ki se osredotočajo na smešno in komično v gledališču.

Raziskovali bomo, kaj vse je komedijski potencial, kaj so komedijske oblike in zvrsti, kaj so ključne prvine in izrazna sredstva, kako komedijske elemente v uprizoritvi podpreti, razviti in izumiti … Seznanili se bomo z različnimi pristopi oziroma izhodišči: komično bomo raziskovali preko  komedijske literarne predloge, nekomedijske literarne predloge in tudi brez (literarne) predloge. Poseben poudarek bo na spodbujanju skupinske kreativnosti in sproščene komunikacije med vsemi ustvarjalci.

 

V delavnici bomo na praktični način spoznali tako igralčevo kot režiserjevo pot v procesu ustvarjanja predstave. Delo bo potekalo po skupinah: po uvodnem, skupinskem delu bodo »igralci« in »režiserji« ločeno spoznavali vsak svoj aspekt ustvarjanja. Skupine bomo spet premešali (več skupin - režiserji in igralci skupaj), ustvarjali prizore in se spet srečevali na skupnih srečanjih, kjer bomo evalvirali delo, ki smo ga opravili po skupinah ali individualno. Tako bomo lahko združili izkušnje režije in igre v skupnem procesu in imeli uvid v izdelke svojih kolegov – režiserjev ali igralcev.

 

KDAJ: 3. - 8.7.2017, rok prijave 19.6.2017

KJE: Koper
KOLIKO: 140 Eur

 

Celoten razpis delavnice: Klik

E-prijava