Primss
torek, 15. januar 2019

Kolegice v Kopru

Pomoč mladim ženskam pri vstopu na trg dela.

Ali končuješ študij, pa še ne veš, kaj oz. kje boš delala potem? Si iskalka prve zaposlitve in potrebuješ nekaj pomoči pri vstopu na trg dela?

Kolegice vabijo, da v leto 2019 vstopite v njihovi družbi in se do nedelje, 3. februarja 2019, prijavite v klub Kolegic v Kopru: https://app.nefiks.si/activity/1211

Prvo srečanje Kolegic v Kopru bo v torek, 5. 2., ob 17. uri v prostorih Centra mladih Koper (Gregorčičeva 4, Koper). Klub Kolegice se bo prvih šest tednov srečeval tedensko, nato pa se bodo kolegice predvidoma dobivale mesečno, po potrebi pa pogosteje.

Za več informacij si oglejte Facebook dogodek tukaj ali pišite na kolegice@nefiks.si.

Na kratko o Kolegicah

Na Zavodu Nefiks želijo mladim ženskam − eni izmed najbolj ranljivih skupin na trgu dela − pomagati pri pridobitvi novih kariernih izkušenj. Delovanje projekta je na praktični ravni zasnovano na podlagi neposrednega pretoka znanja med starejšo uspešno žensko in mlado iskalko zaposlitve, ki je šele na začetku svoje poti.

Pred srečanji z mentorico se skupina deklet najprej dobiva na sproščenih, a strokovno vodenih tedenskih srečanjih, na katerih udeleženke v družbi svojih vrstnic razvijajo svoj karierni načrt. Poleg tega skupaj načrtujejo dogodke, s katerimi želijo širšo javnost opozoriti na problematiko zaposlovanja mladih žensk, spodbuditi lastno zaposljivost in zaposljivost drugih žensk ter odgovorne organe pozvati k ukrepanju.

Projekt Kolegice v Kranju podpirata Urad Republike Slovenije za mladino in Center mladih Koper.