Šport
torek, 23. julij 2019

Evropski univerzitetni prvenstvi že potekata

Evropski univerzitetni prvenstvi v odbojki na mivki in vaterpolu.

V nedeljo zvečer sta se s svečano otvoritvijo in mimohodom športnikov z vseh koncev Evrope na bazenu v Žusterni začeli Evropski univerzitetni prvenstvi v odbojki na mivki in v vaterpolu. Udeležuje si jih približno200 športnikov iz 24 evropskih držav.

Prisotne je na otvoritvi prvi pozdravil predstavnik izvršnega odbora EUSA član izvršnega odbora Česlovas Garbaliauskas in jim zaželel uspešne nastope. Jasna Softić, podžupanja mesta Koper, je v svojem nagovoru poudarila dejstvo, da je Koper mesto, ki resnično živi s športom, Mojca Kleva Kekuš je pozdravila prisotne v imenu univerze iz lokalne Univerze na Primorskem, v imenu organizacijskega odbora je spregovoril še predsednik Slovenske univerzitetne športne zveze (SUSA) Patrik Peroša.

Obe tekmovanji organizirata SUSA in Univerzitetna športna zveza Primorska (UŠZP) s pomočjo Mestne občine Koper, sponzorjev in prostovoljcev. Tekmovalni del obeh prvenstev se je začel danes zjutraj.  Evropsko univerzitetno prvenstvo v odbojki na plaži se bo končalo v petek, 26. julija, tekmovanje v vaterpolu pa dan kasneje, v soboto.

Tekmovanj v odbojki na mivki se udeležuje 24 ženskih in 24 moških ekip, v vaterpolu pa je ekip 5. Informacije o rezultatih in sporedu so na voljo na spletni strani koper2019.eusa.eu in družbenih omrežjih EUC Koper 2019. 

Zaradi kompleksnosti tekmovanj in vrhunca poletne sezone dopustov se organizatorji še vedno priporočajo za pomoč prostovoljcev, predvsem v popoldanskem času.

ORGANIZATORJI IN PODPORNIKI EUC KOPER 2019

Dvanajsto Evropsko univerzitetno prvenstvo v odbojki na mivki in prvo Evropsko univerzitetno prvenstvo v vaterpolu organizirajo Slovenska univerzitetna športna zveza (SUSA) in Univerzitetna športna zveza Primorske (UŠZP), v sodelovanju z Univerzo na Primorskem (UP), Mestno občino Koper (MOK) in Študentsko organizacijo Univerze na Primorskem (ŠOUP) ter sodi v okvir evropskih univerzitetnih prvenstev pod okriljem Evropske univerzitetne športne zveze (EUSA). Prvenstva sofinancirata Mestna občina Koper in Luka Koper d.d. v okviru sklada Živeti s pristaniščem ter podpirajo Red Bull Slovenija, Emonec kafe, Ljubljanske mlekarne, Hervis Sports Slovenija, Kompas Young, Mlinotest, Merkur zavarovalnica, CleanSport in Nomago.