Izobraževanje
torek, 03. februar 2015

Blog: Jutri

Poslušam Merlina in razmišljam o čemu naj pišem. Veliko časa namenim razmišljanju o preteklosti, ki je povezana s prihodnostjo. O temu kaj se je zgodilo, kaj se bo zgodilo. Kaj bo jutri, čez eno leto, pet let. Nisem oseba, ki živi od danes do jutri. Nekako, ko gledam na prihodnost realno ne kaže dobro, sem pa na splošno v življenju optimist.

Po dolgem času sem si pogledal večerna poročila. Ponovno je govora o Franciji, teroristih, karikaturah, nasilju, izgredih in seveda o varčevanju v naši državi, tu pa ne govorim o varčevanju poslancev v Državnem zboru pri njihovih prihodkih, ampak o varčevanju na naših najmlajših, otrocih! Že tako je stanje katastrofalno, mi pa tonemo v še hujši prepad. Kdo nas bo zvlekel ven iz tega? Bomo vsi zbežali in odšli v Avstrijo, Nemčijo ali npr. v daljno Avstralijo? Sprašujem se kje je meja, kdaj bomo Slovenci stopili skupaj  in jasno in glasno zahtevali svoje pravice, pravice za svoje otroke. Kaj jim bomo pustili? Dolgove?

Razočaran sem bil nad odgovorom našega predsednika države, ki nas je obiskal na Fakulteti za management prejšnje leto, ko mu je študent postavil vprašanje, kaj si misli ob množičnem odhodu naših diplomantov v tujino, ki so prisiljeni poiskati zaposlitev na tujem. Gospod predsednik je odgovoril, da je to odlično, da v preteklosti ni bilo take možnosti, ko je še on spadal v mlajšo populacijo. Naš predsednik se na žalost ne zaveda, da ob tem odhajajo naši najboljši diplomanti ter da na mladih svet stoji. Kaj bo Slovenija brez podmladka v prihodnosti? Seveda sam ne more ničesar spremeniti, bi se pa lahko potrudil skupaj z ostalimi, da bi se situacija vsaj nekoliko izboljšala.

Po obisku predsednika sem kar veliko začel razmišljati kako in kaj jutri. Ali je resnično edina možnost tujina, čeprav dobivamo negativne odzive ljudi kateri so že tam in kateri so se vrnili nazaj v svojo domovino?

Ali se zavedajo, da tako delovanje države spodbuja kriminal? No saj to vodenje je že kriminal sam po sebi. Žalostno!

Če ima kdo od vas, ki boste to prebrali, koga od bližnjih, ki je dobro stoječ kje v Rusiji, Savdski Arabiji ali kaki drugi državi, se toplo priporočam za kako poslovno sodelovanje. :P


Samir Cerić,
sekretar na resorju za izobraževanje in študentsko svetovanje