Izobraževanje
torek, 05. maj 2015

7. ŠOUP akademija:

V tokratni ŠOUP akademiji, ki jo pripravljamo v sodelovanju s Primorskim svetovalnim središčem, Koper (PRIMSS) in Študentskim svetom UP FM, in sicer v četrtek, 7. maja ob 16. uri v Veliki predavalnici UP Fakultete za management, bomo spregovorili o plagiatorstvu.

"Odkrivanje plagiatorstva je v zadnjem času v porastu, zagotovo se problem povečuje z vse večjo ponudbo elektronskih virov na spletu. V preteklem letu smo bili priča prenekaterim odstopom ministrov in poslancev Državnega zbora RS prav zaradi plagiatorstva. Na resorju za izobraževanje in študentsko svetovanje smo zato tokrat pripravili ŠOUP akademijo, ki vas bo prepričala, da je zaključno delo potrebno napisati v skladu s pravili, brez prepisovanja del drugih avtorjev, ki jih neustrezno citiramo oz. tega sploh ne storimo," sporoča Samir Cerić, sekretar za izobraževanje in študentsko svetovanje ŠOUP.

Na predstavitvi bo dr. Milan Ojsteršek, vodja Laboratorija za heterogene računalniške sisteme na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko na Univerzi v Mariboru, predstavil pojem plagiatorstva, pravne vidike plagiatorstva, seznanil nas bo z različnimi primeri plagiatorstva in predstavil načine, kako preveriti podobnost vsebin.   

Raziskovalno delo dr. Milana Ojsterška je usmerjeno v razvoj digitalnih knjižnic, heterogenega procesiranja, ekstrakcijo znanja iz besedil, detekcijo podobnih vsebin in upravljanje z znanjem.

Bližnjic ni! Prepisovanje se ne splača! Ne dovolimo, da bo naše zaključno delo postavljeno pod vprašaj.

Spremljaj dogodek tudi na Facebook-u TUKAJ.