Zaključek projekta STOP spletni propagandi terorizma

Na današnji dan mineva 16 let od terorističnega napada na Newyorška dvojčka (WTC), dne 11. septebra, leta 2001. Devetnajst članov teroristične organizacije je ugrabilo štiri potniška letala in jih kmalu po vzletu, uporabilo za načrtno strmoglavljenje v cilje na tleh. Skupno je bilo skoraj deset tisoč žrtev, 2.996 mrtvih in več kot šest tisoč ranjenih, poročajo mediji.
 
Ob današnji priložnosti PRIMSS zaključuje projekt STOP spletni propagandi terorizma, s katerim smo preko interaktivnih delavnic ozaveščali mlade o problematiki spletnega novačenja v teroristične organizacije. PRIMSS ocenjuje uspešno izvedbo projekta, s 57 izvedenimi delavnicami, znotraj devetih srednjih šol ter skupno vključenih približno 1650 dijakov.
 
Poleg delavnic je v sklopu projekta nastala tudi publikacija z naslovom: Nevarnost spletne propagande terorizma, do katere se lahko dostopa tukaj in animacija, ki svari pred negativnimi učinki spletne radikalizacije ter poziva k prijavi vseh neprimernih vsebin. Ogled je možen na tej povezavi.
 
Ob zaključku projekta, smo izžrebal tri dobitnike nagrad, ki so pravilno odgovorili na nagradno vprašanje: Lucija Perovnik, Petra Lapanje in Miha Kovač.
 
Prevzem nagrade - USB ključka je možen na Študentskem Centru Univerze na Primorskem,  od ponedeljka do petka: od 9.00 do 12.00 in od 13.00 do 15.00, na Čevljarski ulici 27, Koper.
 
Zahvala za uspešno izvedbo projekta gre vsem, ki ste nam na projektu pomagali in ga omogočili: v prvi vrsti vsem prostovoljcem in študentom, srednjim šolam, ekipi ŠOUP in Ameriški ambasadi v Ljubljani.
 
Nekaj utrinkov: