Strah – slovenski film o strahu in nestrpnosti

Primorsko svetovalno središče (PRIMSS) v sodelovanju s ŠOUP organizira projekcijo filma Strah – slovenski film o strahu in nestrpnosti.
 
Kako se iz zgodovine nismo ničesar naučili?
 
Strah je kratek, 30-minutni družbeno angažirani film režiserja Dejana Boboška s sila aktualno temo o strahu in nestrpnosti: "Hotel sem narediti film o tolerantnosti. Da se zavemo že enkrat, da je treba gledati v svet z odprtimi očmi, preseči okvirje. Zakaj? Ker nikoli ne veš, kdo ti lahko prekriža pot. Nikoli ne veš, kaj ti bo potem ta človek pomenil in kako smo ljudje med seboj dejansko povezani. Smo resnično bolj povezani, kot si včasih predstavljamo in mislimo na prvi pogled.” Njegov namen je ozaveščanje javnosti o problemu porasta nestrpnosti vseh oblik.
 
Dogodek bo gostil Študentski center UP na Čevljarski ulici 27 v Kopru v sredo, 22. marca 2017, ob 18. uri. 
 
Sam filmski izdelek od samega začetka spremlja tudi kampanja za ozaveščanje o pojavih rasizma, fašizma, ksenofobije in nestrpnosti, saj je novačenje v radikalne skupine s takšno agendo izrazito usmerjeno v jezne in prestrašene mlade.
 
Po projekciji filma bo sledil pogovor z režiserjem, predstavnikom Zveze borcev NOB in dr. Sandro Bašić Hrvatin, izredno profesorico na Fakulteti za humanistične študije Univerze na Primorskem.